Persdag Niemand In De Stad

Acteur Jonas Smulders is vader geworden

Jonas Smulders is vader geworden. Dat vertelde de 29-jarige acteur in het NPO Radio 1-programma Kunststof. “De liefde in mijn leven bestaat op dit moment uit twee dames”, aldus Smulders. “Eentje van bijna elf maanden. En mijn vriendin Isabella, tevens de producent van mijn nieuwe korte film.”

Smulders werkte het afgelopen jaar minder dan normaal, omdat hij wilde genieten van het eerste jaar van zijn dochter. “Ik heb dit jaar veel tijd voor dat kleine kindje genomen, om met haar samen te zijn”, vertelde de acteur. “De eerste drie maanden heb ik helemaal niet gewerkt. Daarna ben ik langzaam weer wat kleine dingen gaan doen. Maar tot nu toe nog geen lange projecten.”

De acteur bekende ook last te hebben van “een knik in mijn knie, omdat ik te veel gewiegd heb. Een wiegknie.” Luka, de nieuwe film met Smulders in de hoofdrol, draait vanaf donderdag in de bioscopen. In het drama speelt hij een jonge ambitieuze soldaat die zich vestigt in een fort waar de meest heldhaftige krijgers de overblijfselen van de beschaving verdedigen.

Op het Nederlands Filmfestival is zijn nieuwe korte film Primus te zien, over twee mensen die in een wasserette wachten op de liefde.