Frank Lammers

Ach gos: Frank Lammers kreeg nooit liefdesbrieven

Frank Lammers heeft nog nooit een liefdesbrief ontvangen. Dat bekende de 51-jarige Undercover-ster vrijdag in de ochtendshow op NPO Radio 2. Vrijdag lanceert Netflix de nieuwe serie Ferry, over drugscrimineel Ferry Bouwman die al jaren door Lammers wordt gespeeld. Presentatoren Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte vroegen of hij ooit liefdesbrieven had ontvangen van fans.

“Ik heb nog nooit een liefdesbrief gehad, van niemand”, beklemtoont Lammers. “Het is echt zo.” Hij is hier overigens niet rouwig om. “Ik ben getrouwd, ik vind het allemaal prima.” De acteur is al jaren samen met columniste Eva Posthuma de Boer.

Bang

De serie Ferry speelt zich af vóór de drie seizoenen Undercover en vertelt hoe Ferry Bouman zijn eerste stappen maakt in het criminele circuit. De serie telt acht afleveringen. Lammers heeft de hele reeks al gekeken met zijn vrouw. “Ze keek af en toe weg van het scherm omdat ze het niet meer kon aanzien”, vertelde Lammers in de ochtendshow. “Ze was bang voor me!”

Therapeutisch verantwoord

Lammers ziet trouwens weinig overeenkomsten tussen hemzelf en Ferry Bouman. “Slechteriken in het echt zijn heel vervelend, maar om ze te spelen is te gek”, bekende de acteur. “Je mag ongestraft hele rare dingen doen, mensen op hun bek slaan en zo. Dat is therapeutisch heel verantwoord.” Toch is er één ding dat Ferry en Lammers met elkaar delen. “Ik ben heel lief voor mijn vrouw, dat is Ferry ook.”