Anp 426046466

22e reeks De Slimste Mens van start

Het 22e seizoen van de NPO-kennisquiz De Slimste Mens gaat maandagavond van start. Het programma, gepresenteerd door Philip Freriks en met Maarten van Rossem als eenkoppige jury, is wederom op NPO 1 te zien.

In de eerste aflevering van de nieuwe reeks nemen olympisch zwemkampioen Ranomi Kromowidjojo, tatoeëerder Henk Schiffmacher en tv-journalist Tom Kleijn het tegen elkaar op. Zij spelen de bekende rondes drie-zes-negen, open deur, de puzzel, de galerij en de finale.

Grote namen

Ook onder anderen musicalactrice Nandi van Beurden, zangeres Froukje, voetbalanalist Kees Kwakman, radiopresentator Ghislaine Plag, presentator Dwight van van de Vijver en seksuoloog Eveline Stallaart doen deze editie een gooi naar de titel van De Slimste Mens.

Verhuizing

De Slimste Mens is iedere werkdag te zien op NPO 1 rond 20.30 uur. Vorige zomer verhuisde de kennisquiz, steevast goed voor een miljoenenpubliek, voor het eerst naar het hoofdpodium van de publieke omroep. Daarvoor was het programma met Freriks en Van Rossem altijd op NPO 2 te zien. De NPO liet echter weten dat De Slimste Mens “z’n jasje was ontgroeid” op NPO 2.