Taylor Swift Gettyimages 1508067434

Waarschuwing voor Taylor Swift bezoekers in de ArenA

De gemeente Amsterdam waarschuwt bezoekers van de concerten van Taylor Swift deze week dat ze niet rond de Johan Cruijff ArenA mogen kamperen. De gemeente houdt er rekening mee dat fans mogelijk voorafgaand aan hun concertbezoek in de openbare ruimte willen overnachten, om zo het beste plekje te krijgen.

De Amerikaanse popster Taylor Swift geeft op donderdag, vrijdag en zaterdag concerten in de Johan Cruijff ArenA. Per avond worden 55.000 bezoekers verwacht. Naast een verbod op kamperen, wijst de gemeente mensen er ook speciaal op dat het concert is uitverkocht en dat het geen zin heeft om zonder kaartje alsnog naar het stadion te komen. “Het dak van de ArenA is dicht. U hoort en ziet dus niks van Taylor Swift of het concert.” Ook is het vliegen met drones niet toegestaan.

Daarnaast treft Amsterdam maatregelen om de bezoekersstroom in goede banen te leiden. Zo zet de gemeente extra metro’s in en mensen worden “gefaseerd” de stations binnengelaten. Op tekstkarren rondom het stadion staan aanwijzingen voor bezoekers over de drukte en waar mensen de EHBO-dienst kunnen vinden. De verkeerslichten rond de ArenA kunnen op rood zodra het te druk wordt. Dit soort maatregelen zijn niet ongewoon tijdens een uitverkocht stadion, zegt een woordvoerster van de gemeente.