Vin Diesel

Vin Diesel beschuldigd van seksueel wangedrag

Vin Diesel (56) wordt door een voormalige assistente genaamd Asta Jonasson beschuldigd van seksueel wangedrag. Dat meldt Vanity Fair donderdag. Dit vond volgens de vrouw in 2010 plaats, toen zij voor de Amerikaans acteur en regisseur werkte tijdens de opnames voor de film Fast Five (2011) in Atlanta.

De aanklacht is donderdag ingediend in Los Angeles. The Fast and the Furious-acteur zou de vrouw destijds hebben meegenomen naar zijn hotelsuite en haar op het bed hebben geduwd. Ze zou hem hebben geprobeerd tegen te houden, is in de aanklacht te lezen, en vervolgens naar de deur zijn gelopen. Daarop zou hij naar haar toe zijn gekomen en haar borsten hebben betast. Ook zou hij hebben geprobeerd haar onderbroek naar beneden te trekken, waarna zij zou hebben gegild en de badkamer in zou zijn gerend.

Vervolgens zou de acteur haar tegen de muur hebben geduwd. Hij zou haar hebben gedwongen zijn penis aan te raken en voor haar ogen hebben gemasturbeerd. “Mevrouw Jonasson was niet in staat om te ontsnappen en sloot haar ogen, bang om Vin Diesel boos te maken door hem verder af te wijzen”, luidt de aanklacht.

Ontslagen

De vrouw zou uren na het incident ontslagen zijn. In het stuk wordt gesproken van een onrechtmatige beëindiging. “Het was haar duidelijk dat ze ontslagen werd omdat ze niet langer van nut was”, luidt de aanklacht. “Mevrouw Jonasson voelde zich een stuk afval dat weggegooid werd. Mevrouw Jonasson voelde zich hulpeloos, haar gevoel van eigenwaarde was vernietigd.”

Verder beweert Jonasson dat zij een paar dagen voor het incident door een andere leidinggevende van het bedrijf naar diens hotelkamer werd geroepen. Volgens de aanklacht trok deze leidinggevende zijn shirt uit, stapte in bed en zei ‘kom hier’. “Geschokt verliet mevrouw Jonasson onmiddellijk de kamer en het hotel”, aldus de aanklacht.

Geen reactie

Vertegenwoordigers van de acteur en zijn productiebedrijf hebben nog niet op Vanity Fair’s verzoek om commentaar te geven gereageerd, meldt het medium.