Spain Latin Grammy Awards Arrivals

Shakira in geboortestad geëerd met reusachtig standbeeld

De geboortestad van de Colombiaanse superster Shakira heeft de zangeres geëerd met een groot standbeeld. Het 6,5 meter hoge beeld in de stad Barranquilla werd op dinsdag onthuld in het bijzijn van haar ouders.

Het beeld geeft de 46-jarige Colombiaanse weer in een buikdansende houding. “Heupen die niet liegen, een uniek talent, een stem die massa’s in beweging brengt”, staat op de inscriptie aan de voet van het beeld. Hips Don’t Lie is een van de bekendste nummers van de zangeres, die ook beroemd is om haar dansen. Op berichtenplatform X bedankte Shakira de kunstenaar Yino Marquez voor “dit voorbeeld van het enorme artistieke talent van de mensen in mijn land”.

Colombia Music Shakira Statue
Standbeeld Shakira

De popster, ook bekend van hits als Whenever, Wherever en Waka Waka won in haar carrière onder meer drie Grammy Awards. De afgelopen jaren kwam ze ook in het nieuws door haar scheiding van oud-voetballer Gerard Piqué en een zaak over belastingontduiking in Spanje. In die zaak trof zij een schikking met de Spaanse belastingdienst en justitie.