Paula Abdul Gettyimages 1845829423

Paula Abdul beschuldigt ex-collega van seksueel wangedrag

De Amerikaanse zangeres Paula Abdul (60) is een rechtszaak gestart tegen Nigel Lythgoe (74), de maker van de programma’s American Idol en So You Think You Can Dance, waar Abdul jurylid was. De zangeres beschuldigt hem van seksueel wangedrag. Lythgoe ontkent de beschuldigingen en noemt ze daarnaast “zeer beledigend”.

In de aanklacht is volgens entertainmentwebsite People te lezen dat Lythgoe wordt beschuldigd van aanranding, seksuele intimidatie, gendergeweld en nalatigheid.

Lythgoe zou Abdul en haar assistente twee keer hebben lastiggevallen. Het eerste incident zou begin deze eeuw plaatsgevonden hebben, toen de twee samen bij het programma American Idol werkten. Lythgoe zou Abdul in de lift tegen een muur geduwd hebben, waarop hij haar intieme delen vastpakte en Abdul met tong zoende. De zangeres zou hem hebben weggeduwd.

Tweede incident in 2015

Het tweede incident vond plaats in 2015 tijdens de opnames van So You Think You Can Dance. Lythgoe zou zich tijdens een zakelijk diner hebben opgedrongen.

‘Bedroefd’

De televisiemaker zegt verrast en bedroefd te zijn door de beschuldigingen. “Al meer dan twintig jaar gaan Paula en ik met elkaar om als goede – en volledig platonische – vrienden en collega’s”, reageert hij tegen entertainmentsite TMZ.

Lythgoe snapt niet waarom Abdul een aanklacht heeft ingediend voor iets “waarvan ze weet dat het niet waar” is. “Maar ik beloof dat ik met alles wat ik heb tegen deze afschuwelijke laster zal strijden.”