Laura Lynch Gettyimages 1150851482

Oprichter Dixie Chicks Laura Lynch omgekomen bij ongeluk

Laura Lynch, een van de oprichters van de Amerikaanse band Dixie Chicks, tegenwoordig The Chicks, is overleden. Dat meldt TMZ zaterdag. De entertainmentsite meldt dat de 65-jarige zangeres om het leven is gekomen door een auto-ongeluk in Texas.

Volgens de neef van Lynch is de zangeres vrijdag even na zonsondergang op een snelweg even buiten de stad El Paso betrokken geraakt bij een aanrijding en overleden. Over de exacte omstandigheden rondom het ongeluk is vooralsnog niets bekend.

Geen spijt

Lynch was in 1989 een van de medeoprichters van de Dixie Chicks, een vrouwelijk trio dat zich specialiseerde in bluegrass en countrymuziek. Lynch verliet de band in 1995, vlak voor de grote doorbraak van de groep. In latere interviews gaf Lynch aan geen spijt te hebben van haar vertrek uit de groep.

‘Geschokt en bedroefd’

De bandleden van The Chicks zijn “geschokt en bedroefd” door het overlijden van Laura. “We hebben een speciaal plekje in ons hart voor de tijd die we samen hebben doorgebracht met muziek maken, lachen en reizen”, schrijven Emily Robinson, Martie Maguire en Natalie Mains, de huidige leden van het muziektrio zaterdag op Instagram. “Laura was een helder licht… haar aanstekelijke energie en humor gaven een vonk aan de begindagen van onze band.”

Belangrijke rol

De vrouwen schrijven verder dat Lynch “een talent voor design” had en “een voorliefde voor alles wat met Texas te maken had”. Ze zeggen ook dat Lynch “een belangrijke rol in het vroege succes van de band” had. “Haar onmiskenbare talenten hielpen ons om verder te gaan dan straathoeken en podia in heel Texas en het Midwesten.” Bij de post deelt de band een opname van een optreden waarbij Lynch het nummer West Texas Wind zingt, een nummer dat de groep in 1990 uitbracht.

Beeld: Getty Images