Rolling Stones "hackney Diamonds" Launch Event Vip Arrivals

Mick Jagger (80) ziet vooral voordelen van streamen muziek

De Rolling Stones gaan al generaties lang mee en dat is volgens frontman Mick Jagger mede te danken aan het feit dat de band “op de hoogte blijft van wat er speelt”. Bijvoorbeeld als het gaat over het streamen van muziek. Dat zegt de zanger in een interview met de Canadese radiozender CBC.

“Ik zeg niet dat ik netjes probeer om van alles wat te weten, maar je moet wel snappen hoe dingen werken in deze tijd. Het gaat dan niet alleen om de muziekindustrie, het gaat om meerdere dingen”, stelt de 80-jarige Brit. “Een auto besturen is anders dan in de jaren 60. De platenindustrie verandert, net als alle industrieën, heel veel. Het is een technische industrie, en die blijft nooit hetzelfde. Het is nooit hetzelfde gebleven.”

Streamen ‘interessant’

Jagger gaat in het gesprek met presentator Tom Power ook in op de transitie van vinylplaten naar cassettebandjes, cd’s en nu streaming. Volgens de zanger wordt het streamen van muziek tegenwoordig “nogal verguisd”, maar is het ook interessant. “Mensen van alle generaties hebben toegang tot muziek van alle tijden. Als ik voorheen een oude bluesplaat uit 1955 wilde hebben, was dat erg moeilijk. Ik moest naar een speciale winkel en iets per post bestellen. Als ik nu iets wil hebben, kan ik het gelijk kopen. Dat betekent dat kinderen van 16 nu toegang hebben tot alles wat ze willen.”

Beeld: Getty Images