Kylie Minogue Rood

Kylie Minogue over kankerdiagnose: ‘Is een trauma’

Kylie Minogue heeft in een interview met CBS News laten weten dat ze de diagnose van borstkanker voor altijd met zich mee zal dragen. In 2005 werd kanker bij de zangeres geconstateerd, waarna ze een jaar later schoon werd verklaard.

“Het is een trauma, en ieder trauma blijft in je zitten”, zegt ze. “De ervaring van de kankerdiagnose zal in mij voortleven. Het was moeilijk. Maar het was ook mooi. Het is mooi in de zin dat je heel bewust wordt van je lichaam, van de liefde die je om je heen hebt, van wat je allemaal kan, al dat soort dingen.” Ook vertelt de 55-jarige zangeres dat ze het gevoel heeft dat ze zingt om dingen te verwerken. “Ik schrijf ook om te verwerken, ik treed op om te verwerken. En soms heb ik het gevoel dat ik leef om te performen.”

‘Vraag het mijn knieën’

Minogue gaat in het gesprek ook in op de lange carrière die ze heeft, waarbij ze aangeeft dat ze het bijzonder vindt om te beseffen dat ze 35 jaar na de start ervan nog steeds actief is. Op de vraag hoelang ze nog denkt door te gaan, reageert ze door te wijzen op haar lichaam. “Vraag het mijn knieën! Vraag het de knieën die al jarenlang over podia stampen op hoge hakken.”