Matthew Perry 2017 Winter Tca Tour Day 9

George Clooney: ‘Matthew Perry was ondanks vervullen grote droom niet gelukkig’

Het was al van jongs af aan Matthew Perry’s wens om in een sitcom te spelen, maar als onderdeel van de hitserie Friends was de acteur uiteindelijk nooit echt gelukkig. Dat vertelt George Clooney (62), die Perry kende vanaf het moment dat die nog maar 16 jaar oud was, aan Deadline. Perry overleed eerder dit jaar op 54-jarige leeftijd aan de acute effecten van ketamine.

“Ik kende Matt toen hij 16 jaar oud was”, vertelt Clooney aan het medium. “En hij was een geweldige, grappige, grappige, grappige jongen.” Als kind zei Perry al “ik wil gewoon in een sitcom, man”, herinnert Clooney zich. “Ik wil gewoon in een behoorlijke sitcom en dan zou ik de gelukkigste man op aarde zijn. En hij kwam in waarschijnlijk een van de beste ooit.”

Toch was Perry “niet gelukkig”, vervolgt de Amerikaanse acteur. “Het bracht hem geen vreugde, geluk of vrede. En het was moeilijk om te zien hoe dat ging op dat vlak.”

Hartverscheurend

Clooney wist dat de Amerikaans-Canadese acteur niet gelukkig was, maar “had geen idee dat hij iets van twaalf Vicodins per dag slikte”, een sterke pijnstiller, “en al die dingen waar hij over praatte. Al die hartverscheurende dingen. En het laat ook zien dat succes en geld en al die dingen je niet automatisch gelukkig maken. Je moet gelukkig zijn met jezelf en je leven.”

Perry worstelde jarenlang met een drugs- en alcoholverslaving, waar hij ook open over was in zijn memoires.