Farrah Fawcett And Ryan O'neal

Amerikaanse acteur Ryan O’Neal overleden

De Amerikaanse acteur Ryan O’Neal is vrijdag overleden op 82-jarige leeftijd. Dat nieuws heeft zijn zoon Patrick gedeeld via Instagram. In 2001 werd bij O’Neal een vorm van leukemie vastgesteld.

“Als mens was mijn vader zo genereus als maar kan”, schrijft zoon Patrick in zijn Instagram-bericht. Ook noemt hij zijn vader “de grappigste persoon” die hij kende. “En duidelijk de knapste, maar ook de meest charmante. Hij hield ervan om mensen aan het lachen te maken. Hij wilde ons echt laten lachen. En we hebben allemaal gelachen. Elke keer. We hadden plezier.”

Love Story

O’Neal was bekend van zijn rollen in onder meer Love Story, Paper Moon en What’s Up, Doc? Bij het grote publiek werd hij vooral bekend door zijn rol als Rodney Harrington in de soap Peyton Place.

Samen met Barbra Streisand was O’Neal te zien in What’s Up, Doc? (1972) en The Main Event (1979). Voor zijn rol in Love Story (1970) werd hij genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Acteur. Met zijn dochter Tatum was hij te zien in Paper Moon (1973).

Farrah Fawcett

De acteur was van 1979 tot 1997 samen met actrice Farrah Fawcett en kreeg met haar zoon Redmond (35). In 2001 kwamen ze opnieuw samen en dat bleven ze tot Farrah’s dood in 2009.

Beeld: Getty Images