Diana, Princess Of Wales Bbc Interview

‘Walgelijke’ scènes dode Diana in nieuwe reeks The Crown

Volgens bronnen van de Britse tabloid The Sun worden de scènes die zijn opgenomen over het overlijden van prinses Diana voor het nieuwe seizoen van The Crown “walgelijk”. Mensen op de set konden hun ogen niet geloven en noemen het onder meer “obsceen, ziek en griezelig”.

In het nieuwe seizoen van de populaire Netflix-serie zou actrice Elizabeth Debicki (die Diana speelt) onder meer in een open doodskist te zien zijn, terwijl de prinses doodverklaard wordt en een Franse priester de laatste sacramenten uitvoert. Het zijn volgens bronnen beelden die te gruwelijk zijn om aan te zien. “De prinsen William en Harry hebben hun moeder nooit dood in een kist zien liggen, dit zouden ze niet hoeven te zien. Ook Britse kijkers hoeven dit niet te zien”, meldt een ooggetuige die tijdens de opnames op de set aanwezig was.

Ziek, ziek, ziek

Volgens de bron zou Netflix veel te ver te zijn gegaan in de jacht op goede kijkcijfers. “Iedereen voelde zich heel oncomfortabel tijdens de opnames. Het is obsceen en zou niet uitgezonden mogen worden. Castleden op de set spraken zichtbaar ontdaan met elkaar over wat ze moesten doen.” Simone Simmons, een vriendin van Diana, was ook niet te spreken over de opgenomen scènes. “Het is ziek, ziek, ziek. Kunnen ze nog lager zakken? Ze kunnen zo net zo goed haar graf opgraven”, meent de alternatieve geneeskundige. “Dit is geen entertainment, maar gewoon griezelig.”

Respect en zorg

The Crown lag onlangs ook al onder vuur vanwege de, volgens kenners en ervaringsdeskundigen, “gruwelijk onjuiste” verhaallijn in het vijfde seizoen. Ook werd de serie bekritiseerd wegens het ontbreken van een disclaimer die aangeeft dat het om fictie gaat. Netflix laat aan The Sun weten dat de nieuwe scènes rondom het overlijden van Diana met “het grootste respect en zorg” worden gemaakt, maar wilde verder niet reageren op de ophef. Ook een woordvoerder van prins William wilde geen reactie geven.