Premiere Van Vegas

Terugkeer Danny de Munk in RTL-programma’s ‘niet aan de orde’, ook Talpa heeft geen plannen

Een terugkeer van Danny de Munk bij programma’s van RTL is “op dit moment nog niet aan de orde”. Dat laat een woordvoerder van de zender donderdag weten. Ook Talpa Network heeft vooralsnog geen plannen voor een nieuw programma met Danny.

Advocaat Royce de Vries liet woensdag weten dat De Munk niet wordt vervolgd voor verkrachting. Het onderzoek naar de zanger is voortijdig beëindigd omdat er onvoldoende bewijs is. In juni kwam naar buiten dat een vrouw aangifte van verkrachting heeft gedaan tegen De Munk. Het slachtoffer zou zo’n vijftien jaar geleden nauw met hem hebben samengewerkt bij de musical Ciske de Rat. De Munk heeft de beschuldigingen van de vrouw altijd ontkend.

Samenwerking opgeschort

Na de beschuldigingen in juni besloot RTL de samenwerking met Danny de Munk op te schorten. De Munk zou te zien zijn in het nieuwe seizoen van het RTL-programma I Can See Your Voice. De zanger had al een paar jaar een vaste rol als panellid in de show.

RTL laat weten dat nog niet zeker is of er een nieuw seizoen komt van het succesprogramma. “Er wordt nog volop gekeken naar de programmering van volgend jaar”, meldt een zegsvrouw. Wel laat de zender weten dat de zanger “in de toekomst weer welkom” is. 

Geen ‘Hollandse Nieuwe’

Ook Talpa Network heeft nog geen plannen voor een nieuw programma met Danny. Er “is op dit moment geen sprake” van een nieuw seizoen van het programma De Hollandse Nieuwe, laat een woordvoerder donderdag weten.

In de talentenjacht werd gezocht naar een nieuwe volkszanger. De Munk zat in de jury samen met Jeroen van der Boom, Samantha Steenwijk en René Froger. SBS6 zond de serie deze zomer uit, ondanks het feit dat een vrouw Danny van verkrachting beschuldigde.