Loretta Schrijver, Quinty Trustfull, Pernille La Lau Duizendmaal Koffietijd!

Koffietijd stopt na 12 jaar

Na ruim twaalf jaar komt er een einde aan het ochtendprogramma Koffietijd. De laatste uitzending is in mei volgend jaar. De reden voor het stopzetten van het RTL-programma zijn de tegenvallende kijkcijfers, melden RTL en initiatiefnemers Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij. 

De laatstgenoemde twee partijen kozen ervoor de stekker uit de show te trekken, meldt Peter van der Vorst, directeur van RTL. “Elke doordeweekse ochtend brengt ons team van presentatoren op een ongedwongen manier warmte en gezelligheid de huiskamers binnen. We vinden het dan ook jammer dat we na mei afscheid gaan nemen van deze iconische titel, maar we begrijpen de keuze van de Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij.” Zonder die twee partijen is het voor RTL niet haalbaar om door te gaan met het programma, aldus Van der Vorst. “We zijn hen dankbaar voor al die jaren waarin zij ‘Koffietijd’ mogelijk hebben gemaakt.” 

Programma voor het eerst te zien in 1994

De eerste keer dat Koffietijd werd uitgezonden was in 1994, met presentatoren Mireille Bekooij en Hans van Willigenburg. Tussen 2000 en 2001 werd de presentatie overgenomen door Sybrand Niessen en Judith de Klijn, maar wegens tegenvallende kijkcijfers werd het programma geschrapt.  

Doorstart in 2010

In 2010 kreeg het programma een doorstart met presentatoren Loretta Schrijver, Quinty Trustfull en Pernille La Lau. Later werden Patrick Martens en Vivian Slingerland aan het presentatieteam toegevoegd.