Frans Bauer Klaar Voor Nieuw Seizoen Vive La Frans

Bauer, Van Duin en Maasland in De Kist

Zanger Frans Bauer, presentator André van Duin en presentatrice Bridget Maasland zijn te zien in het nieuwe seizoen van de EO-serie De Kist, dat vanaf zondag 15 januari op NPO 2 te zien is. Bauer is de eerste gast waarmee presentator Kefah Allush praat over het leven en de dood.

De nieuwe reeks ziet er anders uit dan voorgaande seizoenen omdat de presentator zijn gasten op een vaste locatie ontmoet, in plaats van dat hij bij hen langsgaat. Die locatie is de Metaalkathedraal in Utrecht, waar Allush en zijn gasten aan een doodskist praten over de zin van het leven en de dood. De gasten kiezen bovendien een drankje dat zij op hun eigen uitvaart willen uitserveren en schrijven hun levensmotto op de kist.

Samen aan de kist

“Ik wilde al jaren dat de kist meer zou zijn dan een rekwisiet dat alleen aan het begin aanwezig is”, zegt Allush over het nieuwe concept. “Soms kwam de kist al mee naar binnen, maar meestal wilden de gasten het object op afstand houden. Ik wilde letterlijk áán de kist zitten en met mijn gasten op ontdekkingstocht gaan in hun binnenste, met aandacht en respect, maar wel rechtstreeks en confronterend.”

Andere gasten in het nieuwe seizoen van De Kist zijn zangeres Anneke van Giersbergen, arts Diederik Gommers, columnist Yesim Candan, schrijver Bart Chabot en politica Lisa van Ginneken.