Eerste Zomerstorm Poly Sinds 2020 Een Feit

NOS, RTL Nieuws en HvNL komen met extra journaals vanwege code rood

De NOS, RTL Nieuws en Hart van Nederland komen woensdag met extra journaals vanwege de code rood die in een groot deel van het land geldt. “We maken extra journaals tot 11.30 uur”, aldus een woordvoerder van NOS. “Elk half uur komt er in elk geval een nieuw journaal van een kwartier.”

Een woordvoerder van RTL zegt: “Om 11 en 12 uur maken RTL Z en RTL Nieuws een extra lange uitzending vanwege storm Poly. Daarna volgt elk uur een update op RTL Z.”

Liveblog

Wat er in de middag gaat gebeuren, bepaalt de NOS later op de ochtend. Ook op de radiozenders wordt de programmering deels aangepast vanwege storm Poly. “De bulletins op het hele uur zullen langer zijn”, stelt de woordvoerder. “Online houden we een liveblog bij en ook op de socials praten we mensen meer dan normaal bij over de situatie op de weg en het spoor.”

HvNL gaat langer door

Hart van Nederland zond woensdagochtend tot 11.30 uur live uit op SBS6 vanwege de storm. “We gaan langer door met de nieuwsuitzending”, meldt hoofdredacteur Mark Veeningen op Twitter. Ook op NPO Radio 1 zijn de journaals op het hele uur langer dan gebruikelijk vanwege de storm.

Ellende in het hele land

De weersomstandigheden woensdagochtend zorgden voor veel problemen op de weg en het spoor. Treinverkeer werd deels stilgelegd en op de weg hadden auto’s veel last van omgevallen bomen. Postbezorgers van PostNL gaan in drie provincies niet of pas later de weg op.