Chateau Meiland

Montana Meiland over haar nieuwe vrijgezellenleven: ‘Maakt mij niet uit als Dirk een nieuwe vrouw ontmoet’

Dit interview is gepubliceerd in Weekend nummer 20

Montana Meiland vindt haar vrijgezellenleven meer dan prima. De realityster kan doen en laten wat ze wil. Mocht ze een nieuwe man tegenkomen, dan moet ‘ie niet te klein zijn. Iemand als Frans Bauer komt er bij haar niet in. “Ik had dat al van kleins af aan, dat ik bij hem dacht: wat een rare man.” 

Door Emelie van Kaam

Ben je weleens bang voor de toekomst als je aan kinderen denkt, nu je weer vrijgezel bent? 

Montana Meiland: “Ik heb wel de gedachten gehad, van: ik ben nu 28 en zit toch zonder relatie… Eerst dacht ik: ik wil geen kinderen. Maar uiteindelijk wil ik het misschien toch wel. Nu ga ik richting de dertig, maar weet je, dat moet ik loslaten. Als ik ga lopen trekken of pushen, dat werkt ook niet. Maar ik ga niet ontkennen dat ik weleens de gedachte heb: de tijd tikt. Aan de andere kant, ik ben nog geen dertig. Misschien loop ik volgende week wel iemand tegen het lijf van wie ik helemaal hoteldebotel ben.” 

Eind december maakte je bekend na ruim acht jaar zonder Dirk verder te gaan. Wat zou je willen hebben in je volgende relatie? 

“Geen flauw idee. Ik denk dat je gewoon iemand moet ontmoeten met wie het klikt en dat het gewoon werkt, zonder gedoe. Dat het makkelijk gaat. Maar wie is dat, wat is dat? Ik denk dat ik daar gewoon heel open in blijf.” 

In het boek Maxime – Misbruikt, Ontspoord En Nu…. Gelukkig!, dat werd geschreven door Jan Dijkgraaf, staat onder meer over jou: “Montana is ook erg, hoor. Toen wij Chateau Bijstand maakten, is zij twee middagjes geweest en wilde zij ook betaald krijgen. Ze zei: ’Wij hebben een afspraak, ik word voor elke aflevering betaald, of ik erin zit of niet.’ Maar dat gold niet voor Chateau Bijstand. Dat gaat mij dan gewoon een brug te ver. (…) Had ze helemaal een officiële mail naar mijn moeder gestuurd met wat er allemaal was afgesproken. Zij is nog veel erger dan ik. Want als zij niet werkt, wil ze nog steeds geld.” Wat vind je ervan dat je zus dat heeft gezegd? 

“Ik vind het allemaal prima, want iedereen heeft een mening. We krijgen zoveel naar ons hoofd geslingerd, ik trek me dat toch niet aan. Dat mijn zus dat op papier wil zetten, moet zij weten. Er blijft alleen weinig over voor mij om te vertellen!” 

Hoezo, kom jij ook met een boek? 

“Nee, dat zit er niet meer in. In al die boeken staan al onderdelen van mij, haha!” 

Nu je hogere lasten hebt door je koopwoning, twijfel je dan niet om toch je winkel Montana’s Gifts & Interior misschien te sluiten en meer in de serie voor te komen? 

“Nee hoor, die winkel is nog steeds echt mijn ding. Je merkt dat, als je veel aandacht aan iets besteedt, het ook wel terugkomt. Met het posten op social media of met dingen in de winkel zetten, merk ik dat het opbloeit. Dat er meer komt. Dus dat moet je blijven doen. Als je er geen aandacht aan besteedt, verslonst het. Dat vind ik zonde van al die jaren werk. En ik wil hier nog jaren mee door, dus het moet wel goed blijven.” 

Dirk hielp ook weleens in je winkel. Op welke momenten mis je hem? 

“Wanneer ik nieuwe ideetjes heb of als ik iets met iemand wil overleggen. Want ik kan het wel een leuk idee vinden, maar misschien vindt een ander het wel een heel raar of slecht idee. Of misschien heeft diegene nog een toevoeging. Dat deed ik voorheen met Dirk, nu kan ik eventueel mijn ouders bellen.” 

Wat ga je totaal niet missen? 

“Het altijd moeten nadenken over een ander. Wat een ander wil. Nu kan ik doen en kiezen wat ik wil, dat is toch wel heel lekker.” 

Zou het jou wat uitmaken dat Dirk, die nu volop aan het sporten is, straks een andere vrouw ontmoet? 

“Nee. Dat vragen mensen nu inderdaad aan me, ’want hij is zo aan het sporten’. Maar als hij zich daar goed bij voelt, dan moet ’ie dat gewoon doen. Dingen gebeuren vast met een reden, denk ik dan. Het is prima.” 

Een man als Frans Bauer zal in elk geval geen toekomstige man voor je worden. In de 2023 Met De Meilandjes Scheurkalender noem je op 14 april 2023 Frans immers de ’lelijkste man’. 

“O ja, dat heb ik gezegd…” 

Waarom?

“Ja, dat weet ik niet. Ik had dat al van kleins af aan, dat ik bij hem dacht: wat een rare man. Die vraag kwam langs voor de kalender en dat antwoord kwam bij mij naar boven.” 

Welke bekende man vind je wél heel knap? 

“Ik ben heel slecht in dit soort dingen, dat moet je mij niet vragen. Dat antwoord zal vast ook in de Scheurkalender staan, haha! Maar waar ik nu als eerste aan denk qua uiterlijk is George Michael of zo. Zo cliché, ik weet het. Weet je, als ze maar een beetje groot zijn, niet te klein. Dat is dan zo onhandig, met hoge hakken en zo. Dat is altijd wel een dingetje.”

Dit interview is gepubliceerd in Weekend nummer 20. Dit nummer bestellen kan hier. Liever online lezen? Klik dan hier