Irene Moors 23042302

Irene Moors ligt niet wakker van kritiek Johan Derksen: ‘Wie mij kent, weet beter’

Dit interview is gepubliceerd in Weekend nummer 21

Irene Moors werd het middelpunt van een mediarel toen werd beweerd dat ze niet langer wilde samenwerken met Carlo Boszhard. Irene was daar niet blij mee omdat ze het suggestief vond, maar dat wil niet zeggen dat ze nog met Carlo zal werken. “Voor alles is een tijd en op een gegeven moment houdt dat op.”

Door Boris van Zonneveld

Het is niet niks wat Irene Moors allemaal over zich heen kreeg nadat ze door een dagblad geciteerd werd dat “het boek Carlo Boszhard” wat haar betreft “na 30 jaar definitief gesloten is”. Zo ongeveer alle vaderlandse media namen het over en daar was Irene op zijn zachtst gezegd niet blij mee. En toen bemoeide Johan Derksen zich er óók nog mee. In een tirade in Vandaag Inside stelde hij dat Irene “coaching nodig heeft”. “Zij zat in dat lachwekkende showtje met een stoffer en blik (Alles Is Muziek, red). Dat wordt nu van zender gehaald, volledig terecht, en nu heeft Carlo Boszhard besloten dat hij wel weer De TV Kantine wil doen.” Nu is dat overigens nog maar de vraag, maar Derksen vervolgde: “En nu zegt Moors wat arrogant: ‘Dat is een gepasseerd station, daar doe ik niet aan mee’. Nou, dan tekent ze haar eigen doodvonnis, want dan is haar carrière voorbij.” Wilfred Genee pookte het vuurtje nog wat op door erop te wijzen dat ze voor de VriendenLoterij werkt. “Ja, die reclamedingetjes dat ze twintig keer in beeld is met haar blauwe pakkie”, reageerde Johan. “Maar daar word je ook niet blij van. Maar die TV Kantine was echt een tv-hit. Die mevrouw… Ik las dat ze 55 was. Die heeft toch wel haar volle verstand en die weet toch dat ze hélemaal in de verkeerde waaier zit nu bij shit-amusement? Ze gedraagt zich belachelijk.”

Irene, wat vond je van de opmerkingen van Johan Derksen? 

“Ik zeg daar helemaal níets over. Dat lijkt mij het allerbeste. Mensen die mij kennen weten beter en dat is voor mij het belangrijkst. Het enige wat mij verbaast is dat oud nieuws – stoppen met de TV Kantine is al twee jaar bekend – nu plots nieuws is en dat mensen zoals onder anderen Johan zich daar druk om maken.” 

Mis je het duo zijn met Carlo? 

“Af en toe gaan we lunchen en we bellen elkaar bijna dagelijks. Dan hebben we het enig. Dus we missen elkaar niet, want we zien en spreken elkaar regelmatig.” 

Maar mis je hem beroepsmatig? 

“Weet je, voor alles is een tijd en ik kan alleen maar zeggen dat we samen erg leuke programma’s hebben gemaakt. Dertig jaar is toch niet niks. Op een gegeven moment houdt dat op, om wat voor reden dan ook, en dan is er op een dag geen volgend project. Daar kun je dan teleurgesteld over zijn, of je denkt: het zij zo. Even schakelen en weer andere dingen doen. Ik sta daar heel relaxed in. Mij wordt ook regelmatig gevraagd: ’Ben je gestopt met presenteren? Nou nee, ook niet. Ik doe allerlei presentaties in het land, heel veel leuke dingen. Ik geef presentatietraining, coach nieuw talent en er zijn nog heel veel andere dingen waar ik me mee bezighoud. Het enige wat ik jammer vind, is dat als je niet op televisie bent, mensen denken dat je niks doet. Dat is niet zo, maar ik heb geen behoefte om dat elke keer weer uit te moeten leggen.” 

Dat mensen je meewarig aankijken omdat ze denken dat je werkloos bent? 

“Dat. Maar ik laat dat zo, ik ga dat niet meer uitleggen. Ga ervan uit dat ik het heel erg leuk heb.” 

Het is toch ook lekker om op een bepaalde leeftijd minder te werken? Dat je meer vrije tijd hebt? Je maakt bijvoorbeeld reisjes naar Curaçao en andere leuke plekken. 

“Naar Londen bijvoorbeeld, daar heb ik Abba nog niet lang geleden gezien. Ik ging met mijn vriend Tijs, met wie ik wel vaker naar premières ga, zoals ook naar Aida vorige maand. Die musical vond ik mooi. Ik vond Gaia Aikman de ster van de show, die vond ik met de minuut groter worden. Zij won terecht een Musical Award. Ik miste wel hier en daar een piramide, dat had ik leuk gevonden, want er is ruimte voor in het Circustheater. Maar het is eigenlijk een reizende voorstelling, vandaar dat het decor bescheiden, maar de choreografie groots was. Maar voor de rest: leuk. Ik ga altijd met Tijs naar musicals, want mijn man houdt daar niet zo van. Ik doe Barry daar nooit een plezier mee, dus die laat ik dan lekker thuis. Vraagt hij mij na afloop: ’Was het leuk?’ Dan zeg ik ja of nee, of iets ertussenin. Dus ik verveel me niet. Ik doe nog genoeg en heb het helemaal prima naar mijn zin.” 

Je hebt genoeg verdiend, een groot huis en een goede auto. Mensen hoeven geen medelijden met je te hebben, toch?

“Nee zeg, dat hoeft echt niet. Maar het geld klotst ook niet tegen de plinten hoor, en om al die leuke uitjes en vakanties te kunnen blijven betalen moet ik heus nog wel werken, dus dat gaat gewoon door. Ik ben niet gestopt met werken.” 

Alleen de drive om 50 uur per week te knallen tot je dood is er niet. 

“Dat wil toch niemand? Ik heb daar geen last van.”

Je runde ook een kookplatform met Rudolph van Veen, wat is daarmee gebeurd? 

“Dat bestaat nog steeds, FoodFirst Network, maar het is meer dan een kookplatform geworden. Inmiddels heet dat Mijn Leefstijlcoach. Rudolph zit er nog wel, ik niet. Ik heb het mede aangezwengeld en geprobeerd om daar wat meer bekendheid aan te geven. Dat doen ze nog steeds, maar op een andere manier. Zonder mij.” 

Vind je dat erg? 

“Helemaal niet. Het waren drie fantastische jaren en we zijn als goede vrienden uit elkaar gegaan. Ik heb veel geleerd over gezond eten en dat doe ik nog steeds. Ik kan niet zo heel goed koken, tenminste, ik probeer het, maar ik kan geen recepten bedenken.” 

En het medium Robbert van den Broeke, met wie je vroeger veel gewerkt hebt, spreek je die nog?

“Die heb ik echt nooit meer gezien.” 

Hij had enige tijd terug toch zo’n raar verhaal, dat Jomanda verliefd op hem zou zijn? 

“Ik heb het totaal aan me voorbij laten gaan. Geen commentaar.”

Beeld: Reni van Maren

Dit interview is gepubliceerd in Weekend nummer 21. Dit nummer bestellen kan hier. Liever online lezen? Klik dan hier