Bas Smit en Nicolette van Dam

Zo vieren bekende Nederlanders Pasen

Bekend Nederland is zondag zoet met het vieren van Pasen. Verschillende BN’ers zijn druk met het schilderen of zoeken van eieren en anderen delen foto’s van uitgebreide ontbijtjes op sociale media.

Frans Bauer plaatst bijvoorbeeld een foto van de hele familie aan de ontbijttafel. “De Bauers wensen jullie allemaal hele fijne Paasdagen”, schrijft de zanger erbij. Ook collega Simon Keizer had zijn best gedaan. “Vrolijk Pasen! Dit paasontbijt maakte mij iig heel vrolijk!”, stelt hij bij een foto van versgebakken broodjes en gekookte eieren. Sylvie Meis zat ondertussen met een glaasje bubbels aan het ontbijt.

Patty Brard mocht op eerste paasdag uitslapen, schrijft ze. “Ik ga ff wat eieren in een pan gooien en een zalige paasbrunch improviseren! Happy easter everybody, give it your most!” Patricia Paay houdt het op “een heerlijke stukje paastaart bij de koffie”. “Van uit Rotterdam wens ik jullie allemaal hele fijne dagen en hopelijk mooi weer!”

Paaseieren schilderen

Nicolette van Dam ging met haar dochters op zoek naar eieren. Dat deden ze in de tuin tussen de tulpen, is te zien op foto’s. “Tussen de regenbuien door ff met de meiden tussen de eieren gedoken. Dit heerlijke paastafereeltje konden we natuurlijk niet pa(a)sseren zonder het even vast te leggen.”

Katja Schuurman probeerde met haar jongste dochter paaseieren te schilderen, maar de verf zat uiteindelijk meer op haar gezicht dan op de eieren. “Het liep hier alweer snel uit de hand…”, schrijft ze bij een foto waarop de 3-jarige Coco haar gezicht aan het beschilderen is met paarse verf. “Ik ben een paasei. (Als de kinderen maar lol hebben)”, besluit ze.