Rob de Nijs Anp 445426348

Zanger Rob de Nijs opgenomen in het ziekenhuis

Zanger Rob de Nijs is donderdagavond opgenomen in het ziekenhuis. Dat heeft zijn management vrijdag gemeld aan het ANP. Wat hij mankeert zegt het management niet.

De zanger kreeg voor de televisie plots ademhalingsproblemen, meldt De Telegraaf. Zijn vrouw Henriette belde direct 112 en paste mond- op mondbeademing toe. Daarna werd Rob met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het leek later beter te gaan met de zanger, rond middernacht was hij weer bij bewustzijn. Maar later verslechterde zijn toestand zodanig dat zijn familie werd aangeraden naar het ziekenhuis te komen. De familie houdt zijn toestand privé, maar volgens manager Frank Jansen is zijn toestand “zorgelijk”, zegt hij tegen het AD.

Talloze hits

De 80-jarige zanger is vooral bekend van nummers als Jan Klaassen de Trompetter, Malle Babbe, Zet een kaars voor je raam vannacht, Bier is bitter, Het werd zomer en zijn enige nummer 1-hit Banger hart.

De Nijs won in 1962 een talentenjacht en mocht drie plaatjes maken. De eerste twee flopten. Zijn derde plaat Ritme van de regen werd wel een kaskraker en Rob de Nijs was op slag een tieneridool.

Afscheidsconcert vorig jaar

De zanger kreeg onder meer een Edison en een Gouden Harp voor zijn oeuvre. In 2001 kreeg hij de Radio 2 Zendtijd Prijs toegekend. In juni vorig jaar sloot hij zijn lange carrière af met een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam.