Opening Night Of U2:uv Achtung Baby Live At Sphere

U2 prijst inval-drummer Bram van den Berg na eerste Vegas-shows

Krezip-drummer Bram van den Berg, die de komende maanden invalt bij U2, is in de smaak gevallen bij de Ierse rockers. “Hij heeft een geweldige instelling”, zegt bassist Adam Clayton in gesprek met Ierse media.

U2 opende vrijdag de nieuwe balvormige concerthal The Sphere in Las Vegas met de eerste van een reeks concerten. Tijdens alle shows drumt Van den Berg in plaats van Larry Mullen jr., die vanwege zijn gezondheid niet kan spelen.

“Het was in veel opzichten best eng”, zegt Clayton over de eerste show zonder Mullen jr. De band bereidde zich de afgelopen tijd echter goed voor met Van den Berg. “Hij past zich aan alles wat ik of de band nodig heeft aan en hij is een erg leuke vent”, vindt de bassist.

Trouw

Gitarist The Edge voegt eraan toe dat Van den Berg een groot fan is van Mullen jr. “Hij is er niet op uit om het wiel opnieuw uit te vinden. Hij blijft trouw aan de nummers en de arrangementen”, zegt hij. Clayton: “Hij was waarschijnlijk het minst nerveus.”

Lovende reacties

De eerste shows in The Sphere konden afgelopen weekeinde rekenen op lovende reacties van de internationale media. Naast U2 werd ook de hal met zijn megagrote led-schermen geprezen. Recensenten noemden het spectaculair en adembenemend.

Beeld: Getty Images