Thomas Van Luyn Beeld: Reni van Maren 06102201

Thomas van Luyn ‘droomt’ van bar waar het bijna altijd kerst is: ‘I identify als Kerstmis’

Thomas van Luyn is dol op kerst en heeft dan ook lang gefantaseerd om ooit een café te openen waar het bijna het hele jaar door lijkt alsof het kerst is. Dat zegt de 55-jarige acteur tegen het ANP.

“Ik ben dol op Kerstmis. Het is voor mij echt de lievelingstijd van het jaar”, zegt Van Luyn. “Ik heb het al sinds ik klein was, dat ik er echt belachelijk aan gehecht ben. Mijn geaardheid? ‘I identify als Kerstmis’. Het is echt mijn ding.”

“Ik heb ook heel lang gefantaseerd dat ik later een kroeg zou beginnen waar het dan tien maanden per jaar Kerstmis is”, vervolgt de acteur. “Als je er dan binnenkomt in april of augustus, dat je dan meteen kerstliedjes hoort. En dat er dan aan het eind van elke maand een koor carols komt zingen.”

‘Een vakantie naar Christmas Island’

Het hele jaar door kerst in zijn kroeg ziet Van Luyn echter niet voor zich. “In december heb je al kerst en in januari heb je er wel weer genoeg van”, denkt hij. “Dan zou ik 1 februari weer beginnen, dus twee maandjes even een normale kroeg. Of misschien aankleden als ‘een vakantie naar Christmas Island’.”

Beeld: Reni van Maren