Dennis Schouten

Taakstraf van 240 uur voor man die Dennis Schouten mishandele

De man door wie Dennis Schouten in 2017 werd mishandeld, is veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur. Het incident vond plaats in het Limburgse Blerick, waar Schouten voor omroep PowNed verslag deed van de moord op een 22-jarige man. Tijdens ongeregeldheden die daarop volgden, werd Schouten neergehaald en onder meer tegen zijn hoofd geschopt.

De veroordeling vond eind vorige maand al plaats, maar Schouten schreef maandagavond uitgebreid over het nieuws via de website van zijn onlineprogramma Roddelpraat. “Waar een gemiddelde woonwijk in Nederland dan in rouw is en steun bij elkaar zoekt, gaat dat in Blerick kennelijk anders”, schrijft Schouten. “Iedereen die in de woonwijk kwam, maar er niet woonde, werd bedreigd of mishandeld.”

Onder meer de mishandeling van Schouten door hem “tegen het gezicht te slaan en tegen het lichaam te schoppen en een geschoeide voet tegen de nek te drukken” werd door de rechter bewezen geacht.

De juridische behandeling van de ongeregeldheden in Blerick vond zes jaar na de gebeurtenissen plaats. De vertraging kwam onder meer door de coronacrisis en omdat eerst de moordzaak zelf behandeld moest worden.