Suzan en Freek

Suzan & Freek over internationale carrière: ‘Ik vind België al ver genoeg’

Suzan & Freek houden het bij optredens in Nederland en België, vertelt het duo in gesprek met het ANP. “Ik vind België al ver genoeg”, vindt Suzan.

Het liedje Vas-y (Ga Maar), dat het stel maakte met Claude, is voor een klein gedeelte Franstalig. Maar hoewel dit een leuk uitstapje was, houden Suzan Stortelder (31) en Freek Rikkerink (30) het het liefst bij Nederlandse nummers. “Nederlands vinden we gewoon wel lekker”, zegt Freek.

Ook een internationale carrière die verder reikt dan België staat niet op het wensenlijstje. “Ook omdat we graag een gezin zouden willen”, vertelt Suzan. “Ik wil mijn vrienden en familie blijven zien en ik wil een leven dat niet te veel verschilt van dat van hen. Dus mij niet gezien, ik vind het genoeg zo.”

Het stel wil vooral genieten van alles wat ze al hebben bereikt. Suzan: “Het hoeft niet groter. We hopen vooral dat we het zo kunnen blijven doen.” Suzan en Freek hebben naar eigen zeggen lang toegewerkt naar grote shows als die in de Ziggo Dome, waar ze dit jaar weer staan. “Nu zijn we er gewoon”, zegt Freek. Suzan: “Daar mogen we nu van gaan genieten.”