Thijs Römer Anp 474248763

Slachtoffer van Thijs Römer reageert vol ongeloof op zijn celstraf: ‘Dat meen je niet?’

Eén van de slachtoffers van acteur Thijs Römer reageerde vol ongeloof op de uitspraak in de zedenzaak die dinsdagmiddag diende in Assen. De 44-jarige acteur kreeg een celstraf van drie maanden opgelegd, waarvan twee voorwaardelijk, voor onlinezedendelicten met drie minderjarige meisjes. De rechtbank legt hem daarnaast de maximale taakstraf op van 240 uur.

Tijdens de uitspraak leek het inmiddels 21-jarige slachtoffer nog niet door te hebben wat de uitspraak precies betekende. Op de gang kwam dat besef, na wat uitleg van haar advocaat, wel binnen. “Dat meen je niet?”, riep ze uit. “Gaat hij de gevangenis in?”

Ontuchtige handelingen

De rechtbank acht bewezen dat de acteur schuldig is aan strafbaar grensoverschrijdend seksueel gedrag. Hij verleidde de meisjes online tot het plegen van ontuchtige handelingen bij zichzelf en het sturen van naaktfoto’s.

‘Misbruik van mij gemaakt’

Het slachtoffer dat dinsdag aanwezig was, had tijdens de inhoudelijke behandeling twee weken eerder als enige gebruikgemaakt van haar spreekrecht. Omdat het vermeende slachtoffer vlak achter Römer in de zaal zat, had zij verzocht of de acteur zich tijdens het voorlezen van haar slachtofferverklaring naar haar om wilde draaien. “‘Vinger jij jezelf weleens?’, vroeg je mij. En voor het geval je het niet wist: ik was 14 jaar!”, zei de vrouw toen. “Je hebt misbruik van mij gemaakt, Thijs. En dat weet je heel goed.”