Peter De Vries Royce Getuigt In De Bunker Tegen Willem Holleeder

Royce de Vries spant kort geding aan tegen het AD

Royce de Vries spant een kort geding aan tegen het AD. Dat meldt de krant vrijdag op de eigen website. Met de gang naar de rechter zou advocaat De Vries willen voorkomen dat de krant een nieuw artikel publiceert naar aanleiding van geluidsopnamen die mogelijk gemaakt zouden zijn door zijn vader, Peter R. de Vries. Dat zou de veiligheid van Royce in gevaar brengen, schrijft de krant. Het AD meldt dat de zaak volgende week donderdag dient bij de rechtbank in Amsterdam.

Het AD publiceerde vorige week een artikel naar aanleiding van opnamen die het via bronnen zou hebben gekregen. Op de opnamen zou te horen zijn dat de toenmalige collega, oud-advocaat en BNNVARA-presentator Khalid Kasem, erkent een ambtenaar te hebben omgekocht. Vader en zoon De Vries hadden op dat moment samen met Kasem een kantoor in advocatuur en juridisch advies. Het AD meldt inmiddels verder onderzoek te hebben gedaan naar de opnames en zowel De Vries als Kasem om die reden te hebben benaderd met vragen.

Lees ook: Khalid Kasem legt werk neer na beschuldiging over omkoping

Hoofdredacteur Rennie Rijpma van het AD reageert op de website van de krant op het kort geding van De Vries. “Onze journalisten werken met open vizier en leggen daarom in het kader van het journalistieke onderzoek naar deze opnamen vragen voor aan betrokkenen. Zij kunnen al dan niet op die vragen ingaan en een reactie geven aan onze journalisten. Dat De Vries nu, nog voor de inhoud van het artikel te kennen, een kort geding aanspant om publicatie te voorkomen vind ik ver gaan. Enkel door het kort geding te starten wordt al fors ingegrepen in de persvrijheid.”

Royce de Vries was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.

Tip van de redactie

Ik beloof je dat ik honderd word onthult het geheime logboek van Peter R. de Vries, geschreven in zijn laatste anderhalf jaar. Dit indringende boek, samengesteld door zijn zoon Royce, geeft een intieme kijk in de gedachten van deze iconische misdaadjournalist en familieman. Van zijn betrokkenheid bij het Marengo-proces tot diepe familiebanden en onthullende confrontaties, dit werk biedt een unieke blik op zowel zijn professionele als persoonlijke leven. Voor meer informatie, klik op onderstaande button.

Peter R. de Vries, Royce de Vries