Roxeanne Hazes

Roxeanne Hazes volgt haar eigen muzikale pad op nieuw album

Zes jaar heeft het publiek moeten wachten op het tweede album van Roxeanne Hazes, maar vrijdag verschijnt haar nieuwe plaat De tijd gaat mooie dingen doen. Soms is ze wel eens benieuwd wat haar vader, de in 2004 overleden André Hazes, van haar muziek zou vinden. “Ik denk dat hij best trots zou zijn”, vertelt ze aan het ANP.

De 30-jarige zangeres, die naar eigen zeggen bekend staat om haar “melancholische liedjes”, heeft nu inmiddels een zoontje en een gezonde relatie, maar ze put nog steeds inspiratie uit de “foute mannen” uit haar verleden, zo vertelt ze. “Ik moet wel wat meer graven, want de tijd van hartzeer en bedrog ligt inmiddels ver achter me”, vertelt Hazes, die vijf jaar geleden samen met haar vriend Erik een zoon kreeg, Fender. “Ik blijf schrijven over de mensen uit het verleden, maar ik vertel nooit over wie het gaat. Ik wil dat de luisteraar zelf mag bepalen over wat of wie een nummer gaat.”

Haar debuutplaat In Mijn Bloed was zes jaar geleden een groot succes: Hazes won er een Edison voor. Het succes zorgde ook voor een zware last. “Voordat ik moeder werd, kreeg ik een miskraam. Ik had een lang fysiek herstel en het moederschap is het mooiste ook, maar ook heel zwaar. Ik ben toen veel te snel weer begonnen met werken”, vertelt de zangeres. “Ik was bang dat men me zou vergeten en dat ik oud nieuws zou worden.”

Thematisch

Een zware burn-out, een depressie en therapiesessies volgden. Inmiddels voelt Hazes zich weer goed en focust ze zich op haar grootste geluk: haar partner Erik, zoon Fender en haar werk. “De tijd gaat mooie dingen doen is heel thematisch voor mijn leven. Ik ben een hoopvol mens en daar probeer ik naar te grijpen als er obstakels zijn”, vertelt ze. “Een klotedag is niet per se een kloteleven. Ik zak tegenwoordig niet meer helemaal naar de bodem.”

Jarenlang zong ze de muziek van haar vader, maar voor het uitbrengen van haar eigen album stopte ze daarmee. “We delen best hetzelfde verhaal. Hij maakte volksmuziek, maar wilde graag een blues-album maken. Ik heb de muziek van mijn vader lang met veel plezier gezongen, maar dat was ook een tijd niet zo”, vertelt ze. “Nu maak ik precies wat ik zelf wil maken.”