Nelleke van der Krogt Karel van de Graaf Anp 414157129

Oud-AVRO-presentatrice Nelleke van der Krogt vindt overlijden Karel van de Graaf ‘een groot gemis’

Oud-AVRO-presentatrice Nelleke van der Krogt herinnert zich haar vriend en oud-collega Karel van de Graaf als een “vrolijke, goed geïnteresseerde, slimme, gepassioneerde man”. Dat laat zij woensdag weten in een reactie op zijn overlijden. Van de Graaf werkte bijna veertig jaar bij de AVRO.

“We hebben veel samengewerkt en samen gelachen”, vertelt Van der Krogt. “We begonnen samen bij de kinderradio, met het programma Op een klein stationnetje. Met het schrijven van die teksten was hij net zo grondig als later toen hij voor de journalistieke programma’s werkte. Hij leverde nooit half werk. Hij was nooit iemand van lange halen, snel thuis.”

Altijd intelligente vragen

Van der Krogt profileerde zich in de jaren tachtig als omroepster en presentatrice van Opsporing Verzocht, Van de Graaf kreeg zijn talkshow en werd het gezicht van Televizier. “Hij stelde altijd intelligente vragen en luisterde naar zijn gasten, mensen mochten altijd uitpraten”, stelt Van der Krogt. “Maar daarna kwam hij altijd nog terug op dat ene ding waar hij meer van wilde weten, zelfs al was dat acht minuten geleden.”

Loyaal

In zijn vriendschappen was Van de Graaf “heel loyaal, hij was er altijd als je hem nodig had. Maar je moest niet met hem sollen. Als je hem één keer belazerde, dan was het ook voorbij.” De oud-presentatrice noemt het overlijden van Van de Graaf “een groot gemis”.