Documentaire De Wolf In Premiere

Omstreden Frans Klein wordt Directeur Televisie bij Talpa Network

Frans Klein wordt Directeur Televisie bij Talpa Network. Talpa maakt vrijdagmiddag bekend dat Klein per 1 augustus de baan overneemt van Marco Louwerens, die het bedrijf na vier jaar verlaat.

Vorige week werd al bekend dat Klein (58) per 1 augustus zou vertrekken bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), waar hij Directeur Video was. Daar trad Klein eind vorig jaar al tijdelijk terug vanwege het grote onderzoek naar de sociale veiligheid binnen de publieke omroep. Dit onderzoek volgde op berichten in de Volkskrant over een toxische werkcultuur op de redactie van De Wereld Draait Door, een programma waar Klein als omroepbaas van de VARA jarenlang verantwoordelijk voor was.

Onverwacht

Klein noemt zijn overstap naar Talpa onverwacht. “Deze mooie nieuwe baan is een onverwachte wending in mijn carrière. Ik heb echt zin om weer in mijn vakgebied bij het mooie bedrijf Talpa Network aan de slag te gaan, zeker na de afgelopen periode van reflectie. Ik zit weer vol energie en ideeën”, aldus de bestuurder.

Carrière

Klein begon zijn carrière eind jaren 80 bij de VARA, waar hij verschillende functies vervulde en het in 2004 schopte tot directeur van de omroep. Omroepbaas bleef Klein tot aan de fusie met BNN in 2014. Daarna werd hij Directeur Video bij de NPO. In die rol was Klein eindverantwoordelijk voor de videoprogrammering van de publieke omroep.

Vlotte overdracht

Talpa laat weten dat er gedurende de maanden augustus en september een overgangsfase plaatsvindt om ervoor te zorgen “dat de verandering in leiderschap soepel verloopt”. Klein en Louwerens werken in die periode samen “om een vlotte overdracht te waarborgen”, aldus Talpa.