Martijn krabbe The Voice Of Holland 2020 Finale

Martijn Krabbé twijfelde aan tv-carrière na TVOH-schandaal: ‘Goede tik gehad’

Sinds aan het licht kwam dat meerdere mensen zich achter de schermen van talentenjacht The Voice of Holland schandalig hebben misdragen, heeft presentator Martijn Krabbé (55) zich enige tijd een beetje teruggetrokken. Aan Weekend legt hij uit wat voor impact het schandaal op hem heeft gehad.

De presentator bevestigt dat hij de laatste tijd bewust wat meer naar de achtergrond is verdwenen. “Omdat ik me even heb geherpositioneerd misschien wel, op wat ik nou met dit vak wil en zo”, reageert Martijn, diep nadenkend. “Ik heb een goede tik gehad van The Voice, daar heb ik me heel erg verantwoordelijk in gevoeld. Dat is nog steeds allemaal bezig, dus ik heb, heel bewust misschien wel als ik er zo over nadenk en je het zo vraagt, nagedacht over: wat wil ik nou verder nog? Want je bent, vind ik, verantwoordelijk als presentator naar buiten toe, voor een programma. Dus daar ga je dan over nadenken. Bij veel programma’s gaat het heel goed, maar ik heb in dit geval zéker wel nagedacht over: goh, wil ik niet weer terug naar mijn oude beroep?”

Weer naar buiten

Want in een ver verleden was Martijn dj. “Dat draaien kwam in elk geval weer op toen ik mezelf heel erg ging oriënteren op: jeetje, wat wil ik nou nog doen bij televisie, moet ik daar wel mee verder?” Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan, concludeert hij. “Maar nu kom ik er toch langzaam achter, terwijl ik af en toe een schop onder mijn hol krijg, van: je moet weer een beetje naar buiten joh! Ik vind het nog steeds leuk genoeg, en er komen zowaar wel zes à zeven titels aan in het aankomende jaar”, besluit Martijn.

Lees dit hele interview en nog véél meer in Weekend nummer 42, nú in de winkel. Of lees ‘m online. Liever bestellen? Dat kan hier.