Photo Of Kane

Kane voegt derde concert toe aan reeks in Ziggo Dome

Kane geeft op vrijdag 7 juni volgend jaar nog een derde concert in Ziggo Dome. Concertorganisator MOJO meldt dinsdag dat er “vanwege de grote vraag naar kaarten” in de voorverkoop voor de twee eerder aangekondigde shows op 4 en 5 juni, een derde concert is toegevoegd. De normale verkoop voor de drie concerten gaat vrijdag om 10.00 uur van start.

Dinsdag werd bekend dat de Nederlandse band, die tien jaar geleden stopte, weer bij elkaar is. “Had me dit 1,5 jaar geleden verteld en ik had je waarschijnlijk niet geloofd”, zegt frontman Dinand Woesthoff. “Maar 25 jaar na start en 10 jaar na stop heeft ons doen beseffen dat we ontzettend veel te vieren hebben en we daar nu echt klaar voor zijn. Het oude samen met iets nieuws. Niet voor altijd, maar een celebration vooral voor nu. Ik kijk ernaar uit iedereen te zien in de Ziggo Dome.”

Ook gitarist Dennis van Leeuwen heeft zin in de comeback, waarbij er naast concerten en nieuwe muziek ook een documentaire voor Videoland is gemaakt. “Wat we in 2014 met Kane achterlieten, pakken we nu weer op. Ik kan niet beschrijven hoe spannend dat voelt”, laat hij weten.

Zes albums

Rockband Kane bracht zeven albums uit, werd zes keer onderscheiden met een Edison en scoorde door de jaren heen hits als Rain Down on Me, So Glad You Made It, Fearless en No Surrender.

Beeld: Getty Images