Nordic Eurovision Party In Stockholm

Joost Klein moet in juni voorkomen in Zweden

Joost Klein moet zich begin juni melden bij de rechtbank in het Zweedse Malmö voor het voorval tijdens het Eurovisie Songfestival vorige week. Dat zegt zijn advocaat tegen Zweedse media. Het lokale Openbaar Ministerie en de rechtbank kunnen het nieuws niet bevestigen.

Klein ontkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten tijdens het Eurovisie Songfestival. Dat zegt zijn advocaat Jan-Åke Fält tegen Zweedse media, waaronder de SVT.

De Nederlandse inzending van het Eurovisie Songfestival raakte tijdens het evenement betrokken bij een incident, waarbij hij iemand zou hebben bedreigd. De advocaat zegt daarover dat Klein de camera van een fotograaf had weggeduwd, maar dat de artiest ontkent deze persoon te hebben bedreigd.

Klein werd na het incident gediskwalificeerd en de Zweedse politie begon een onderzoek. Volgens Zweedse media is dat onderzoek nog niet klaar. Wel is er volgens Fält een voorlopige procesdatum vastgesteld voor begin juni. De advocaat zegt ook dat ze verzoeken om een aantal Nederlanders te horen. “Ik zie de kans op vrijspraak als goed.”