Herman van der Zandt De Sportzomer Bij De Nos Presentatie

Herman van der Zandt in laatste sportjournaal: ga jullie missen

Herman van der Zandt heeft vrijdagavond afscheid genomen van het NOS Sportjournaal. Zijn afscheidswoord hield hij kort, maar hij zei wel zijn collega’s “ongelooflijk” te gaan missen.

“Dank aan alle geweldige NOS-collega’s van de sport met wie ik deze jaren mocht doorbrengen. En ik ga jullie ongelooflijk missen”, zo besloot de presentator zijn journaal. Vlak daarvoor had hij laten weten dat Winfried Baijens de late uitzending alleen presenteert. “Want dit is mijn laatste en ik mag van de baas eerder naar huis.”

Aardige jongen

Vlak voor het einde van het journaal werd een fragment getoond waarop Van der Zandt een wielrenner hielp die met zijn fiets in het water was gereden. “Ik zeg het waarschijnlijk ten overvloede: maar het is gewoon een hele aardige jongen”, zei Dione de Graaff over het fragment. Een stralende Van der Zandt leek door de woorden even van zijn stuk gebracht. “Heel aardig, goed zo, tot zover”, reageerde hij stamelend.

De Slimste Mens

Van der Zandt werkte sinds 2001 bij de NOS. Begin volgend jaar gaat hij aan de slag bij de KRO-NCRV, waar hij vanaf 2025 onder meer De Slimste Mens gaat presenteren.