Premiere Musical Pretty Woman In Beatrix Theater

Gaat Emma Heesters weer Engelstalig zingen?

Emma Heesters wil eind dit jaar haar nieuwe album uitbrengen. “Dat is wel een doel, ja”, zegt de 27-jarige zangeres tegen het ANP. “Daar ben ik zeker mee bezig.”

In januari verschijnt wel al een nieuwe single van Heesters, een Nederlandstalige ballad. Nieuwe muziek uitbrengen is iets wat de zangeres spannend blijft vinden. “Zelf werk je er zo lang naartoe, maar het is altijd maar de vraag wat mensen ervan vinden. Maar ik moet het ook niet spannender maken dan het is, uiteindelijk is muziek maken gewoon superleuk.”

Heesters is begonnen met het zingen van covers op YouTube, waar ze inmiddels miljoenen volgers heeft. Dat deed ze in het Engels, maar de laatste jaren heeft ze vooral Nederlandstalig repertoire uitgebracht.

“In het begin was het Nederlandstalige nog een uitstapje, maar dat sloeg zo aan dat het geen uitstapje meer is”, legt Heesters uit. Toch hoopt ze wel ooit weer terug te gaan naar Engelstalige muziek. “Als ik dan de dingen die ik wil doen heb gedaan, dus een Nederlandstalig album en het liefst nog een paar Nederlandstalige hits. Maar dat wil nu gewoon niet doen, want dan gaat er heel veel door elkaar lopen.”