Evert Santegoeds

Evert Santegoeds reageert op geseponeerde smaadaangifte Gordon

Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds vindt dat “justitie” goed bezig is “met de sterren”. Dat zegt hij in een reactie op het nieuws dat de aangifte van Gordon tegen hem is geseponeerd. De zaak, over het delen van privégesprekken tussen Gordon en zijn ex, is geseponeerd omdat Santegoeds “een journalist is en een journalist moet te allen tijde kritisch en onafhankelijk kunnen zijn”.

Santegoeds had het nieuws over de seponering woensdagmiddag nog niet gehoord. “Maar justitie is goed bezig met de sterren. Zowel gisteren als vandaag.” Daarmee verwijst de hoofdredacteur naar acteur Thijs Römer, die dinsdag werd veroordeeld tot een gevangenisstraf wegens het uitwisselen van seksuele berichten en foto’s met minderjarige meisjes.

Gordon deed in juni aangifte tegen Santegoeds wegens het delen van privégesprekken tussen Gordon en zijn ex-vriend Gavin. De Privé-hoofdredacteur had volgens de Talpa-presentator “geen enkele rekening” gehouden met de “privacy” van Gordon. Daarom beschuldigde Gordon de journalist van smaad en laster. Het OM vindt dat “de aangever een en ander over zijn relatie zelf in de buitenwereld heeft gebracht. Het is dus geen privédomein maar een publieke zaak. Dan geldt de vrijheid van meningsuiting.”