Marco Borsato Gettyimages 92782660

Erik de Zwart: Borsato moet terug op de radio

Radio-legende Erik de Zwart vindt het “belachelijk” dat Marco Borsato, die door het OM wordt vervolgd voor een zedendelict, al jaren persona non grata is op de Nederlandse radio. “Het zijn mooie liedjes, klaar. Ik vind dat het twee dingen zijn die losstaan van elkaar”, zegt hij tegen Weekend.

Immers, Michael Jackson, die door meerdere mensen is beschuldigd van ontucht, wordt ook gewoon gedraaid, dus waarom Marco niet, vraagt Erik zich hardop af. “Misschien moet hij wel even onder de radar blijven totdat er een uitspraak is van de rechter. Maar tot die tijd ben je niet veroordeeld, dus moet je dat afwachten.”

‘Gaat te ver’

Wat de zanger nu overkomt, is “buitenproportioneel, in mijn ogen”, aldus de radiomaker. “Zijn carrière is verruïneerd natuurlijk. De voorzitter van zijn fanclub heeft nog wel wat herstelwerk te verrichten. En natuurlijk, als Marco Borsato iets gedaan heeft wat niet kan, moet hij daar verantwoording voor afleggen. Maar om iemands hele carrière naar de klote te helpen, dat gaat mij te ver.”

Lees het gehele interview en nog véél meer in Weekend nummer 51, nú in de winkel. Of lees ‘m online. Liever bestellen? Dat kan hier.