Edwin Evers

Edwin Evers keert terug naar 538: ‘Dit is het juiste moment’

Edwin Evers (52) was vijf jaar lang niet vast te horen op de radio, maar keert nu terug naar Radio 538 met een vrijdagmiddagshow: Evers & Co. Bij zijn afscheid in 2018 liet de radio-dj weten een tijd lang geen vaste programma’s te willen maken. “Dit was het juiste moment”, vertelt de radio-dj in gesprek met het ANP. “Ik had ook het gevoel: als ik dit nu niet ga doen, dan komt het er waarschijnlijk nooit meer van.”

Met radiomaken was Evers de laatste jaren niet veel bezig. Sterker nog: de producer en radiomaker miste het nauwelijks, want de laatste jaren was hij druk met het maken van muziek. “Ik kan heel goed zonder. Als dit niet voorbijgekomen was, dan had ik het prima gevonden. Ik heb altijd gezegd: het is een van leukste dingen die er is, maar ik doe zoveel dingen die ik leuk vind dat missen niet aan de orde is.”

Toch heeft hij het maken van een nieuw programma nooit uitgesloten, laat hij weten. “Ik had altijd de modus: mocht er iets komen wat ik echt te gek vind, waarbij alles 100 procent klopt, dan ga ik erover nadenken.” Dat moment kwam eind september, toen Evers werd benaderd door programmadirecteur Dave Minneboo met de vraag of hij een vrijdagmiddagshow wil maken, een lang gekoesterde wens van Evers. “We waren er vrij snel uit.”

Thuishonk

In februari keert Evers dan ook weer terug op de zender met zijn nieuwe programma, dat hij maakt met sidekick Cobus Bosscha en nieuwslezer Henk Blok. Terug op zijn thuishonk, voelt het. “Want als ik door andere stations werd gevraagd, dan voelde ik altijd: er klopt iets niet.” De radiomaker kijkt uit naar zijn nieuwe show. De vrijdagmiddag “is een andere middag dan andere”, meent Evers. “Het gevoel van het eind van de week, het begin van het weekend. Dat lijkt me al heel lang een ontzettend leuke tijd om radio te maken, nu kan ik het gaan proberen.” De radiomaker krijgt “carte blanche”. “Ik kan maken wat ik wil.”

Want een herhaling van zijn ochtendshow, met onder meer de typerende imitaties, wil hij niet. “Ik wil niet terugvallen op wat ik al heb gedaan. Dat zal deels gebeuren omdat ik nu eenmaal ben wie ik ben, maar ik wil echt dat het een ander programma wordt.” Evers is volop aan het nadenken over de invulling van Evers & Co. “Het is leuk om weer na te denken over items en gekkigheid in het programma. Ik verheug me vooral op leuke gasten in de uitzending.” De radio-dj wil een programma maken “waar veel mensen langskomen in de studio en veel aandacht is voor livemuziek”. “Het moet echt vier uur feel good zijn: een vrolijk, ontspannen programma waarmee je het weekend in kan.”

Evers is blij dat hij het programma maar een dag in de week presenteert en dus ook door kan gaan met het maken van muziek. Waar hij weleens twijfelde over zijn radiotoekomst, doet hij dat nu zeker niet. “Alles klopt: het is het tijdstip dat ik wil doen, het team waarmee ik het wil doen en het juiste station. Perfecter dan dit kun je het niet krijgen.”