Opening Night Of U2:uv Achtung Baby Live At Sphere

Drummer bedankt Krezip tijdens invalklus bij U2

Drummer Bram van den Berg heeft zijn band Krezip bedankt tijdens een optreden van U2 in Las Vegas. De Tilburgse groep was naar de show gekomen om de drummer als invaller bij de Ierse band te zien en op het podium sprak Van den Berg zijn dank uit voor “alle steun”.

“Hier avond na avond staan met deze drie geweldige mannen betekent dat ik een pauze van mijn eigen band moest nemen”, zei de drummer, zoals te zien is in een video die Krezip zaterdag op Instagram deelt. “Ze zijn vandaag ingevlogen, waarschijnlijk om te kijken of dit wel waar is allemaal.”

Ook zanger Bono richtte zich tot Krezip. “We beloven dat we hem terugsturen naar jullie. Ik weet alleen niet in welke staat dat zal zijn”, zei hij lachend.

Ongelofelijk

Krezip schreef na afloop op Instagram dat het “ongelofelijk” was om Van den Berg bij U2 te zien. “Het is bijna niet te bevatten allemaal.”

Van den Berg valt sinds eind september in bij U2 omdat drummer Larry Mullen jr. moet herstellen van een operatie. Eerder deze week werd bekend dat de concertreeks in Las Vegas wordt verlengd tot en met 18 februari. Dan zit Van den Berg nog steeds achter het drumstel. Bram Hakkens vervangt hem bij Krezip.

U2 kent de Krezip-drummer via Martin Garrix, vertelde gitarist The Edge eerder. De Nederlandse dj, die met U2 heeft samengewerkt en Van den Berg kent van de Herman Brood Academie, stelde ze aan elkaar voor.