Dennis Schouten

Dennis Schouten deelt doodsbedreiging: ‘Ik benadruk dat uw leven en dat van uw familie op korte termijn ten einde zal zijn’

Programmamaker Dennis Schouten heeft zaterdag via social media een doodsbedreiging gedeeld die hij heeft ontvangen na de meest recente uitzending van het onlineprogramma Roddelpraat. “Wekelijks ontvang ik bedreigingen, zelden op zo’n vriendelijke wijze”, schrijft hij erbij.

In het bericht waarschuwt een anonieme gebruiker: “Ik vermoed dat als u doorgaat met deze akelige video’s dat dit het einde van uw leven wordt. U loopt een intenst risico dat u of uw familie iets overkomt. Ik benadruk dat uw vredige leven en dat van uw familie op korte termijn ten einde zal zijn.”

Schouten laat desgevraagd aan het ANP weten dat hij vermoedt dat de doodsbedreiging samenhangt met de uitzending van Roddelpraat over Boef en Ali B: “In de uitzending kondigden we het zelfs aan. Het blijft heel vervelend dat mensen een anoniem account aanmaken om je dit soort dingen duidelijk te maken.”

Geen aangifte

De programmamaker gaat geen aangifte doen. “Anoniem heeft het geen zin”, meldt Schouten. “De politie kan of gaat niet uitzoeken wie hierachter zit, weet ik uit ervaring. Maar ik voel me veiliger als ik het deel. Zo weten potentiële daders dat iedereen het weet.”

Screenshot 2023 09 16 15.18.28