Davina Michelle

Davina Michelle reageert op nieuw nummer: ‘Blijft spannend’

Davina Michelle is “enorm blij” met de positieve reacties die ze heeft gekregen op haar nieuw uitgebrachte nummer Dating the Devil. Dat zegt de 27-jarige zangeres in gesprek met het ANP. “Als je een nieuw liedje uitbrengt, ben je altijd heel kwetsbaar.”

Dating the Devil, dat donderdag is verschenen, gaat over iets dat eigenlijk slecht voor je is ook “enorm verleidelijk” kan zijn. “En dat is dan in het jasje gestoken van een vriendje dat slecht voor je is”, legt Michelle uit.

Hoewel de zangeres al veel hits heeft gescoord in Nederland, blijft ze het uitbrengen van een nieuw nummer spannend vinden. “Je bent zo lang met zo’n liedje bezig, maakt zoveel keuzes”, vertelt de artieste. “Ik schrijf bovendien samen met mijn vriend en hij produceert het ook. Wij doen alles met z’n tweeën. Dus als het liedje de wereld in geslingerd wordt is het altijd spannend, dat gevoel gaat nooit voorbij.”

Maroon 5

De afgelopen periode verzorgde Michelle in het buitenland het voorprogramma van de Amerikaanse popband Maroon 5, bekend van wereldhits als Payphone, Misery en Moves Like Jagger. “Echt super vet was dat”, aldus Michelle. “Die band heeft zoveel hits, dat slaat nergens op. Ze spelen letterlijk twee uur lang alleen maar hits.”

Voor Michelle was het zingen voor een publiek dat haar nummers over het algemeen niet kent een leerzame ervaring. “Het was heel anders dan wat ik in Nederland doe, omdat het publiek mij daar niet kende. Het was ook goed voor mijn performance skills, want die mensen kennen mijn liedjes niet. Dus je moet ze echt helemaal entertainen.”

In het najaar geeft Michelle een clubtour in Nederland, maar ondertussen is ze bezig met haar nieuwe album. “Dat hoop ik begin volgend jaar uit te mogen brengen. Ik ben er al lang mee bezig”, zegt ze.” We hebben ongelofelijk veel liedjes gemaakt. Over een tijdje moeten we kijken welke het beste zijn.” En uiteindelijk hoopt Michelle in de toekomst, net als Maroon 5, een concert te kunnen geven met twee uur lang alleen maar hits. “Dat zou wel mooi zijn.”