Cornald Maas Met Partner Martijn Beeld: Reni van Maren 09112303

Cornald Maas woont na 28 jaar samen met zijn Martijn: ‘Een groot succes’

Cornald Maas (61) is al 28 jaar samen met zijn Martijn, maar pas sinds 2022 wonen ze samen. En dat bevalt meer dan uitstekend, vertelt de presentator en Songfestival-expert aan Weekend.

Hij noemt het samenwonen “een groot succes”. Waarom het zo lang moest duren? Cornald legt uit: “Omdat we altijd dachten: we hebben onze eigen ruimte en zo nodig.” Daar zijn ze nu dubbel en dwars van teruggekomen. “Sinds we samenwonen, zijn we erachter gekomen dat het juist heel gezellig is. Iedereen wist het al, maar ik weet het nu pas. Dus de les is: je bent nooit te oud om te leren, haha!”

Echt thuis

Het samenwonen geeft een extra dimensie aan hun relatie, concludeert Cornald. “De vanzelfsprekendheid dat je allerlei momenten op een dag deelt, daar waar we vroeger aan het bellen waren en aan het regelen. Nu ben ik thuis en komt hij even later, of staat hij te koken. Al die dingen die mensen al wisten. Je bespreekt de dag, je kijkt samen naar Netflix of zo. O, zullen we nog een rode wijn doen? Ja hoor. Vroeger was het gepland, gingen we naar restaurants. Nu niet. Ik trek me steeds meer thuis terug.”

Beeld: Reni van Maren

Lees het gehele interview en nog véél meer in Weekend nummer 48, nú in de winkel. Of lees ‘m online. Liever bestellen? Dat kan hier.