Chantal Janzen debbie Beeld: Instagram@chantaljanzen.official Screenshot 2023 09 28 17.04.07

Chantal Janzen dankt tv-carrière aan B&B Vol Liefde ‘bruisbal’ Debbie

Behalve een oog voor decoratie heeft B&B Vol Liefde’s Debbie ook oog voor talent. Chantal Janzen vertelt op Instagram hoe zíj degene was die in haar een tv-talent zag en haar ook meteen voor de leeuwen gooide.

“Door dit lieve leuke, bruisend als de grootste bruisbal mens ben ik op tv begonnen”, schrijft Chantal bij een kiekje van de reünie, tijdens de RTL-seizoenspresentatie. In een vorig leven was Debbie namelijk tv-producent en toen zij Chantal tijdens een interview door Ivo Niehe over de musical Beauty & The Beast spotte, vroeg ze haar of ze De Staatsloterijshow wilde presenteren.

Volste vertrouwen

Maar dat presenteren, dat had Chantal dus nog nooit gedaan. “Na 100 vragen (Wat houdt prime time precies in? Wat is autocue? En is live ook echt dan live op tv?) heb ik maar gewoon ja gezegd. Als in een ‘ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan’-geval.” Dat bleek inderdaad het geval. Maar na de eerste liveshow kwamen toch de twijfels. “Op de dag erna spookte het het met terugwerkende kracht flink in m’n hoofd: Waarom in godsnaam meteen dit?!? Maar Debbie gaf me het volste vertrouwen. Na deze reeks heb ik haar nooit meer gezien.”

‘Soms heb je een duwtje nodig’

Tot tijdens de RTL-seizoenspresentatie, afgelopen woensdag. “Gisteren was er deze kleine reünie, na 19 jaar. Met natuurlijk Carlo erbij.” De twee knuffelden wat af. “Soms heb je een duwtje nodig, en moet iemand je maar net ‘zien’”, weet Chantal. “Wat ben ik blij dat Debbie die avond Ivo Niehe zag.”

Beeld: Instagram@chantaljanzen.official