Bodies, Bodies, Bodies In Premiere

Carice van Houten en Halina Reijn zakelijk uit elkaar, duo gaat wel door met podcast

Carice van Houten en Halina Reijn stoppen met hun filmproductiebedrijf Man Up. Dat maken de twee op Instagram bekend. Het duo ziet de zakelijke split als een “verdieping van onze vriendschap”. Het duo gaat “voorlopig” nog wel door met hun podcast Carice & Halina. Dat laat Reijn maandag weten aan het ANP.

Een paar jaar geleden richtten Reijn en Van Houten Man Up Film op. Instinct, geregisseerd door Reijn, was de eerste film van het bedrijf. Later kwam er ook nog een tv-serie voor het Belgische VTM. De twee actrices wilden naar eigen zeggen “verhalen vertellen over vrijheid vanuit een vrouwelijk perspectief”.

Van Houten en Reijn zeggen trots te zijn op wat ze met Man Up hebben bereikt, maar ze merkten ook dat ze ieder hun eigen unieke stem hadden ontdekt. “Gaandeweg tekenden zich steeds meer twee verschillende paden af”, schrijven ze. “We willen elkaar nu de ruimte geven om die individuele identiteit verder vorm te geven.”

Birdcat

Reijn gaat nu alleen door met Man up Film terwijl Carice zich bezig gaat houden met haar nieuwe bedrijf Birdcat. Dat richt zich zowel op fictie als non-fictie, muziek en multimedia.

Podcast

Met de podcast gaan ze vooralsnog wel door. “De podcast gaat voorlopig door en als we nog inspiratie hebben om verder te gaan, zal Man Up die opnieuw gaan produceren samen met Bird Cat”, meldt Reijn.

De zakelijke breuk heeft verder geen gevolgen voor hun vriendschap, verzekeren de twee hun volgers. “We houden enorm veel van elkaar en blijven diep verbonden als mens en maker”, schrijven ze.