Bridget Maasland

Bridget Maasland ging met therapie na EO-programma De Kist

Bridget Maasland was onlangs te gast in het EO-programma De Kist, waarin Kefah Allush boven een doodskist een gesprek over leven en dood voert met verschillende BN’ers. De 49-jarige presentatrice barstte daarin meerdere malen in tranen uit. Daarna besloot ze met therapie te gaan, vertelt ze aan Weekend.

De presentatrice heeft een aantal traumatische ervaringen achter de rug, een gedeelte daarvan kwam uitgebreid aan bod tijdens het interview. Daarna kwam ze tot de conclusie: ik moet hier iets mee. “Er zit een bepaald patroon in, het heeft allemaal te maken met verlatingsangst. Na De Kist dacht ik: wacht even, ik ben aan het stapelen, ik ben het overzicht kwijt. Ik moet dingen juist naast elkaar leren leggen zodat ik het overzicht kan bewaren én wat leuker oud kan worden. Voor mezelf, vooral.”

Schematherapie

Bridget ondernam meteen actie en volgt sindsdien schematherapie bij een psychiater. “Die therapie helpt me enorm. Ik krijg handvatten, ook voor andere dingen”, legt ze uit. “Met schematherapie kijk je hoe je, in plaats van als gekwetst kind, als een gezonde volwassene kunt reageren op bepaalde situaties in je leven. Je hebt een cognitief, biologisch en sociaal gedeelte. En met EMDR-therapie probeer je situaties die minder leuk waren in je leven op een andere manier te benaderen of de herinnering anders te maken, waardoor je er een ander gevoel bij krijgt. Het is waanzinnig.”

Verrijking

Waanzinnig, maar niet makkelijk. “Het is intensief, duurt minstens een jaar van je leven en je moet er op regelmatige basis naartoe, maar het voelt nu al als een verrijking. Terwijl, ik ben net een half jaar bezig. Ik heb er al echt veel aan gehad.”

Lees het gehele interview en nog véél meer in Weekend nummer 49, nú in de winkel. Of lees ‘m online. Liever bestellen? Dat kan hier.