Maxime Meiland

BN’ers halen rookvrij Stoptober-eindstreep

De drie bekende Nederlanders die dit jaar als ambassadeurs meededen aan Stoptober, zijn de hele maand rookvrij doorgekomen. Maxime Meiland, Herman Brusselmans en Sergio Vyent zijn alle drie blij en trots dat ze het gehaald hebben, zo laten ze weten.

“Wat is het heerlijk om gestopt te zijn met roken, het geeft zoveel rust”, reageert Meiland. “In het begin vond ik het best lastig, maar ik heb niet toegegeven aan het stemmetje in mijn hoofd en ik voelde de steun van alle andere stoppers. Het meest blij ben ik als ik naar mijn dochter Claire kijk. Ze is heel trots en ze vertelt aan iedereen dat haar moeder gestopt is met roken. Dat maakt mij zo gelukkig!”

Wilskracht

Ook voor Brusselmans was zijn kind de reden om mee te doen. “Het was niet makkelijk om na 56 jaar te stoppen met roken, maar ik wist ook dat dit hét moment was. Ik heb het zwaar gehad, maar op wilskracht heb ik het gered”, zegt hij. “Als ik naar mijn zoontje Roman van acht maanden kijk, weet ik waar ik het voor doe. Ik wil dat hij opgroeit in een rookvrije omgeving, dus ik ben vastbesloten om het vol te houden.”

Vitaler

Vyent zegt zich in vier weken tijd “echt wat vitaler” te voelen. “Niet dat ik kortademig was, maar ik voel me gewoon fitter. Ook merk ik dat mijn smaak is verbeterd. Mijn intentie is om het vanaf hier vol te houden, ik hoop dat de andere stoppers dat ook gaat lukken.”

De Stoptober-actie, een initiatief van verschillende organisaties, werd dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Sinds 2014 hebben al 500.000 mensen meegedaan. Zij worden uitgedaagd om 28 dagen te stoppen met roken. Als ze dat halen hebben ze vijf keer meer kans om blijvend te stoppen omdat ze dan door de periode heen zijn met de zwaarste ontwenningsverschijnselen.