Leo Blokhuis Presenteert Top 2000 Pubquiz Vanuit Huiskamer

Blokhuis: format Top 2000 a gogo sterk genoeg voor andere presentator

Leo Blokhuis denkt dat het programma Top 2000 a gogo het ook zou redden als vroegere presentator Matthijs van Nieuwkerk niet meer terugkomt. Dat zegt Blokhuis, die het programma vorig jaar zonder Van Nieuwkerk presenteerde, in een interview met Veronica Superguide.

Blokhuis staat er ook niet alleen voor. Herman van der Zandt nam de presentatie vorig jaar over, dit jaar haalt Diederik Ebbinge met de gasten herinneringen op. Oud-winnaar Thomas van Luyn test samen met Blokhuis de muziekkennis van bekende Nederlanders in de Top 2000 Quiz. “Met deze vakmensen komt dat wel goed”, zegt Blokhuis daarover. “Matthijs heeft het grondwerk al gedaan en het format is sterk genoeg om een andere presentator aan te kunnen”.

‘Collectieve schuld’

In het interview spreekt Blokhuis zich ook uit over Van Nieuwkerk, die sinds het artikel van de Volkskrant over de angstcultuur op de redactie van De Wereld Draait Door (DWDD) vorig jaar niet meer op tv te zien is. Tegen Veronica Superguide stelt Blokhuis dat Van Nieuwkerk zwaar gestraft is en dat er ook “een collectieve schuld” aan het verhaal zit. “Als het echt zo mis is gegaan op de werkvloer bij De Wereld Draait Door, dan gaat het niet alleen meer over de rol van Matthijs”, zegt Blokhuis, die ook de arbeidsonzekerheid op de werkvloer bij veel omroepen benoemt. “Er wordt te veel gekeken naar de mensen die voor de camera staan en te weinig naar de mensen die er ook werken.”