Bibi Breijman

Bibi Breijman over schrijven boek: ‘Grootste redding’

Het schrijven van haar boek was voor Bibi Breijman misschien wel haar “grootste redding”. Dat zegt de 32-jarige mediapersoonlijkheid vrijdag in een bericht op Instagram.

“Het afgelopen jaar was niet altijd makkelijk, dus heb ik alles van me af geschreven”, begint ze haar verhaal. Zo geeft Breijman te kennen dat ze heeft gevochten tegen “mentale problemen zoals depressies en angsten”.

Dat het schrijfproces van haar boek Ik ben BIBI haar zo veel voldoening heeft gegeven, komt ook voor Breijman als een verrassing. “Ik had al moeite met een opstel vroeger”, zegt ze.

Twee delen

Het boek van Breijman, die jaren geleden bekend werd door de realityserie Oh Oh Cherso, bestaat uit twee delen. Het eerste deel zijn gedichten die ze al sinds haar jeugd schrijft. “En de andere helft is mijn verhaal. En dat is eigenlijk zo tot stand gekomen omdat er in de therapiesessies die ik het afgelopen jaar heb gevolgd, veel naar boven kwam”, vertelt Breijman. Daarmee doelt ze op “onverwerkte trauma’s omdat ik me ergens voor schaamde”.

Breijman hoopt door het delen van haar eigen “pijn” andere mensen ook te inspireren. “Want er komt een dag dat het echt weer beter gaat.”