Ruud Gullit Media Interviews 2020 Laureus World Sports Awards Berlin

Advocaat Ruud Gullit reageert: Italiaanse kinderen geen geld verschuldigd

Volgens Ruud Gullit hebben Quincy en Cheyenne, zijn twee Italiaanse kinderen, geen recht meer op geld van hem omdat hij al aan een betalingsverplichting heeft voldaan. Dat laat Ruben van Eijck, de advocaat van de 61-jarige oud-voetballer weten aan het ANP. Corriere della Sera, de grootste krant in Italië, meldde eerder dat Quincy en Cheyenne hun vader voor de rechter slepen en 500.000 euro aan achterstallige alimentatie eisen.

Van Eijck schrijft in een persverklaring dat Gullit met “verbazing” uit de pers kennis heeft genomen dat Quincy, Cheyenne en Christina Pensa, de ex van Gullit, in Italië een procedure zouden zijn gestart. “Het heeft er alle schijn van dat de Italiaanse advocaat die de procedure zou zijn gestart door Christina Pensa, Quincy en/of Cheyenne onjuist of onvolledig is geïnformeerd”, aldus de advocaat van Gullit.

7200 euro

Van 1994 tot 2000 was Gullit getrouwd met Christina Pensa. Samen kreeg het stel twee kinderen, Quincy en Cheyenne, die nu 32 en 29 jaar oud zijn. In 2017 zou Gullit met Pensa de afspraak hebben gemaakt om 7200 euro per maand aan achterstallige alimentatie alsnog te betalen. Deze afspraak is Gullit volgens zijn kinderen niet nagekomen. Volgens Van Eijck is dit niet het geval.

‘Reageert niet op kerstkaarten’

In de Italiaanse krant zeggen Quincy en Cheyenne dat zij hun vader al jaren niet meer gesproken hebben, omdat hij het contact verbroken heeft. “Hij reageert niet eens op de kerstkaarten die we elk jaar sturen.”

Beeld: Getty Images