Anouk en Dominique

Relatie Anouk overleefde coronacrisis bijna niet: ‘Ik dacht: komt dit nog wel goed?’

Anouk en haar Dominique zullen elkaar tijdens haar concert op 11 juni op het Malieveld eeuwige trouw beloven. Vlak na de coronacrisis was ze er nog niet zeker van dat dát ooit zou gebeuren. 

Omdat Anouk astma heeft en haar kinderen als de dood waren dat ze haar zouden besmetten en dus nergens meer heen durfden, besloot ze enige tijd ergens anders te gaan wonen. Toen de crisis min of meer voorbij leek, kwam ze terug naar huis en trof ze een slagveld aan. Dat heeft ze bijna hun relatie gekost, vertelt Anouk in De Telegraaf.  

Ze ging vervolgens vol in de ‘reset’ en heeft Dominique tot zijn grote frustratie “alleen maar met gele doekjes om zijn oren lopen slaan”, terwijl hij er al die tijd alleen voor had gestaan, legt de 47-jarige zangeres uit aan de krant. “Het was pittig, we waren echt even uit balans en elkaar verloren. Dat ik dacht: komt dit nog wel goed?” Er moest een communicatiecoach aan te pas komen om de relatie te redden. “Kregen we huiswerk mee en zo, maar dat heeft ons erg goed gedaan. Anders weet ik niet of het goed gekomen was.” 

Niet ’trouwerij’ genoeg

Het kwam dus goed en wel zo goed dat ze druk bezig zijn met hun bruiloft. Van Anouk hoeft het allemaal niet zo, – “ik ben twee keer getrouwd geweest” -, maar Dominique wil groots uitpakken, met toeters, bellen, alles. Dat kan betekenen dat ze straks op het Malieveld verschijnt als een klassieke stralende bruid in een witte poefjurk… “Ik heb zo gelachen: ik had al twintig jurken uitgekozen en naar hem doorgestuurd. Hij vond het allemaal niks, niet ’trouwerij’ genoeg, en kwam terug met van die prinsessenshit, haha. De mensen om me heen gaan stuk straks, die pissen in hun broek als ik in zo’n ding aankom.”

’Ik wil het zoals hij het wil’

Desondanks zal ze braaf doen wat haar aanstaande van haar verlangt, vermoedelijk voor de eerste én laatste keer… “Maar echt, ik wil het zoals hij wil. Als ik daarvoor een gekke jurk aan moet, whatever. Hebben mijn vrienden en kennissen ook wat te lachen die dag.”